Počinje provedba projekta “Senzibilizacijom do integracije”

Potpisivanjem ugovora s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske započeli smo projekt “Senzibilizacijom do integracije” koji se financira kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.
Osnovna ideja projekta „Senzibilizacijom do integracije“ je da se djecu bez teškoća u razvoju senzibilizira za potrebe njihovih vršnjaka, kao i odraslih, koji imaju oštećenja vida i/ili sluha koristeći kulturno djelo (film) kao jedan od ključnih alata.
Velika većina kulturnih sadržaja u Hrvatskoj, unatoč postojanju raznih strategija, su i dalje nedostupna djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Domaći audiovizualni sadržaj nije titlan u kinima te je tako nedostupan gluhima, inozemni filmovi nemaju audio-deskripcije (ni u kinima ni na televiziji) te su tako nedostupni slijepima. Preduvjet promjene takvog stanja je informiranje i edukacija o potrebama osoba s invaliditetom/djece s teškoćama u razvoju.
Partner na projektu je OŠ Petra Zrinskog, a u projektu sudjeluju i nastavnici i učenici iz OŠ Sveti Petar Orehovec, OŠ Dobriše Cesarića iz Osijeka i OŠ Pećine iz Rijeke .

Projekt traje 16 mjeseci i financiran je sredstvima iz javnog poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije“ u ukupnom iznosu 250.268,80 kuna.