Naš tim

Ana Žnidarec Čučković

Predsjednica Udruge

Ana Žnidarec Čučković studirala je na Učiteljskoj akademiji i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Sveučilišta u Rijeci.

Do sada je radila na poslovima odgoja i obrazovanja u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, a od 2016. godine vanjska je suradnica Kineziološkog i Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Uz stalna stručna usavršavanja stječe licencu Medijatora od strane Ministarstva pravosuđa te je članica tima Ministarstva znanosti i obrazovanja za krizne intervencije. Surađuje i s Agencijom za odgoj i obrazovanje te s Centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo, te Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Kao facilitator sudjelovala je u međunarodnim projektima Vijeća Europe – Pestalozzi Program, projektima Arigatou International Geneva, UNICEFa, Međunarodne federacije školskog sporta i civilnih udruga (Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, B.a.b.e., Društvo za psihološku pomoć, Civitas).

Autorica je više stručnih radova iz područja zaštite dječjih prava.Tatjana Aćimović

Umjetnička direktorica Festivala prava djece

Osnivačica udruge Alternator i umjetnička direktorica Festivala prava djece (od 2009. godine), članica osnivačke skupštine Centra za audiodeskripcije i poticanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom. Diplomirala je teatrologiju na Sveučilištu Paris III, Nouvelle Sorbonne u Francuskoj. Od listopada 2014. obnaša funkciju Prodekanice za poslovanje na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a od veljače 2012. godine docentica je na Odsjeku produkcije. U razdoblju od 2011. do 2014. godine radi kao Voditeljica radne skupine za mjere poticaja u audiovizualnim djelatnostima pri Ministarstvu kulture RH i HAVC-u.

Među posljednjim kazališnim projektima su:
2014.: Ja koja imam nevinije ruke, Teatar ITD, V. Parun, Ivan Leo Lemo;
2013.: Kad ležah na samrti, Kazalište slijepih i slabovidnih, W. Faulkner, Saša Božić / Ksenija Zec

Među posljednjim filmskim ostvarenjima:
2017. Anka, igrani film – scenaristica / producentica;
2016.: Prvih 50, dokumentarni film o Paraolimpizmu u Hrvatskoj;
2014. Šetač, kratkometražni igrani film;
2010. Kralj, dokumentarni film o hrvatskom paraolimpijcu, Darku Kralju, izvršna producentica.

Katarina Ivče Farnell

Koordinatorica programa

Koordinatorica programa Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator. Titulu prof. sociologije i dipl. antropologinje stekla je na studiju sociologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od rujna 2016. radi kao voditeljica programa u Alternatoru gdje je zadužena za razvoj i vođenje projekata, upravljanje projektnim timom te financijsko i narativno izvještavanje prema donatorima. Prije Alternatora, više od 8 godina radila je u marketinškoj agenciji Digitel, gdje je radila na komunikacijskim projektima iz privatnog i neprofitnog sektora u svojstvu strateške planerice. Posjeduje dugogodišnje iskustvo upravljanja aktivnostima, procesima i ljudskim resursima te napredne komunikacijske vještine. Za vrijeme studija bila je aktivna u raznim udrugama (Forum za slobodu odgoja, Hrvatsko debatno društvo, GONG) u sklopu čijih programa je radila s mladima u području promicanja ljudskih prava, građanskog sudjelovanja, uvažavanja različitosti, nenasilnog rješavanja sukoba i komunikacije.